Zásady ochrany soukromí Smart Food Menu

Tento dokument popisuje zásady ochrany soukromí v aplikaci Smart Food Menu od vývojáře Martin Mareš. Aplikace slouží pro objednávání jídla v jídelnách. Pro další systémy je pak aplikace rozšiřitelná o pluginy.

Tato aplikace je rozšiřována v naději, že bude užitečná, avšak BEZ JAKÉKOLIV ZÁRUKY. Jde o svobodný software a jeho šíření je za určitých podmínek vítáno, nahlédněte do GPL 3.0 licence pro více informací.

Tato aplikace využívá Firebase Analytics pro anonymní sledování používání a výkonnosti aplikace. K tomuto účelu může být použito Android Advertising ID. Díky tomu ID je možné zjistit počet aktivních uživatelů aplikace. Navíc je možné zjistit funkce aplikace, které se nejčastěji využívají. Podle těchto dat je možné zacílit další vývoj.

Firebase Crashlytics pak slouží pro zasílání záznamů popisující pády aplikace. Tyto záznamy obsahují popis problému, který způsobil pád. Bez těchto dat není rozumně možné z dlouhodobého pohledu udržet aplikaci funkční. Tyto data se zasílají pouze v případě pádu aplikace.

Uživatel také může zaslat zprávu vývojáři obsahující ladící informace. Tato zpráva je v případě uživatelova zájmu předvyplněna do vybrané e-mailové aplikace.

Všechna takto získaná data jsou považována za soukromá, jsou určena pouze pro potřeby ladění a vývoje, a nikdy nebudou předána žádné třetí straně.

Přihlašovací údaje k jídelnám aplikace nijak centrálně nezaznamenává nebo nesbírá. Tyto údaje jsou uloženy pouze ve vnitřní databázi v soukromém úložišti aplikace (uvnitř telefonu). Jsou pak využívány pouze pro účely přihlašování do portálu jídelny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..